Wok med lam og Black Bean-saus

wok med lammeskav

Det er påske, og du er kanskje vant til lam på menyen på denne tiden av året? Her er en knallgod middagsrett, som passer like godt til hverdag som til fest. Black Bean-saus er etter hva jeg har lest en mye brukt saus i det kinesiske kjøkken. Den er laget av fermenterte sorte bønner. Sausen har jeg kjøpt på en stort asiatisk supermarked i Stavanger. Jeg har ikke sett etter den på vanlig matbutikk, så gi meg gjerne et vink hvis du vet om flere steder å få tak i sausen på. Lammeskav har de i frysedisken på KiWi-butikken i nabolaget. Pleier også finne det i frysedisken i de større matvarebutikkene.

Middagsretten er herlig enkel å tilberede, og smaker minst like godt som på kinesisk restaurant. Server sammen med brun ris eller jasminris.

wok med lammeskav

wok med lammeskav

Oppskrift på wok med lam og Black Bean-saus, 4 porsjoner.

DU TRENGER

  • 400 g lammeskav
  • 1 stk paprika
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 1 dl blackbean saus
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 4 ss rapsolje til steking
  • 1 pakke friske bønnespirer

SLIK GJØR DU

  1. Ta lammeskav ut av frysen, så den tiner litt.
  2. Kok ris.
  3. Skjær paprika og gulrot i tynne strimler, og løk i tynne båter.
  4. Skyll bønnene godt i et dørslag.
  5. Varm 2 ss olje i en stor stekepanne eller wok. Fres kjøttet i flere omganger, til det endrer farge. Det blir litt grå-aktig. Ha det over i en bolle etterhvert som det er stekt.
  6. Varm 2 ss olje og stek grønnsakene raskt på høy varme.
  7. Ha kjøttet tilbake i stekepanna eller woken, sammen med saus, bønner og bønnespirer.  Vend forsiktig, og la det koke opp før du serverer.

kilde: matprat.no

Godt tips! Hvis du ikke finner bønnespirer i butikken, kan du skjære sukkererter i tynne-tynne strimler. Disse tilfører også retten deilig krønsj, slik som bønnespirer gjør.

Vel bekomme!

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.