Wok med biffkjøtt

wok med marinert biffkjøtt

Dette er fast food som er både god og sunn. Passer egentlig like godt til helgens middag som den passer midt i uka. Og med denne oppskriften som basis kan retten lages i uendelige varianter alt etter hva du liker, eller hva du har liggende i kjøleskapet. Wok er jo nemlig også en fin-fin måte å få tømt grønnsaksskuffen på. Frosne grønnsaker er også gode å bruke i wok, og det selges også egne «wok-blandinger».  Bruk mye grønnsaker som i denne oppskriften, da blir du god og mett samtidig som du dekker inn 2 av dine «5 om dagen» i ett måltid.

fem om dagen

Jeg har i oppskriften brukt biffstrimler. Du kan gjerne bruke svinekjøtt, kylling, torsk, laks eller scampi i stedet. Tilbehør kan være nudler eller ris, gjerne fullkornsprodukter. Ser du nå at denne retten kan lages på uendelig mange måter?

Marinering eller ei?

Marinerer du kjøttet får du mye mere smak i hver bit. Visste du at syren i limesaften gjør kjøttet litt mørere også? Marinaden gjør seg godt i alle kombinasjonene, spør du meg. La kjøttet ligge i marinade i minst 30 minutter, men gjerne i 1 time. Hvordan få tid til marinering i en hektisk hverdag? Her hjemme løser vi det med at vi spiser middag til kveldsmat. Altså, vi spiser noen brødskiver eller litt frokostblanding i det vi kommer hjem fra jobb, skole og barnehage. Og så spiser vi middagen til neste måltid. Da kan kjøttet ligge i marinaden og godgjøre seg i mellomtiden. I tillegg slipper sultne (les: sure) barn og voksne vente på at middagen skal bli klar 🙂 Men altså, marinering er ikke avgjørende for at denne retten skal smake godt. Du kan smake til med saus og koriander på tallerken også.

wok med marinert biffkjøtt

Oppskrift på wok med marinerte biffstrimler, 4 porsjoner

DU TRENGER

 • 500 g strimlet biffkjøtt
 • rapsolje til steking
 • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
 • 2 ss oystersaus
 • 1 lime
 • 1/2 chilipepper
 • 4 ss fersk koriander
 • 800 g grønnsaker, jeg har på bildet brukt 1 bukett brokkoli, 1 squash, 1 gulrot, 1 rød paprika og 1/2 rødløk
 • 1 pk nudler

SLIK GJØR DU

 1. Start med marinaden: bland søt soyasaus, med oystersaus og limesaft av en hel lime. Finhakk chili og 2 ss fersk koriander og tilsett blandingen.
 2. Legg kjøttet i marinaden  og la det trekke i 1 time.
 3. Klargjør en gryte med vann til å koke nudler eller ris i, og sett vannet på kok.
 4. Klargjør grønnsakene. Del grønnsakene i biter på omtrent samme størrelse.
 5. Varm en wok eller en panne med høye kanter til den blir skikkelig varm. Hell i rapsolje og stek ingrediensene i mindre porsjoner. Først kjøttet (uten marinaden) i flere omganger, deretter alle grønnsakene.
 6. Nå er det på tide å legge nudlene i det kokende vannet.
 7. La til sist alle ingrediensene steke sammen i 3-4 minutter. Rør i litt marinade som saus. Vend godt  og stek i 3-4 minutter til.
 8. Dryss over resten av den friske korianderen.
 9. Server sammen med nudler, og nyt de mange smakene.

Vel bekomme!

wok med marinert biffkjøtt

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.