Tunfisksalat på skiva

tunfisksalat

Denne er snadder! Det tok meg nøyaktig 7 minutter å røre den sammen (OG ta bilder underveis) en kveld. Neste dag stod den der og ventet på meg når det var tid for lunsj. Nam!

Det går lenge mellom hver gang jeg lager denne, og jeg sier alltid til meg selv at «dette må jeg lage oftere». Men så er det så lett og ty til gulost og kalkunpålegg de aller fleste dagene… Men altså, det tar bare 7 minutter. Så; dette må jeg lage oftere!

tunfisksalat

Dette pålegget er både mettende, magert og proteinrikt ettersom det er basert på kesam, og ikke mer enn en spiseskje majones. To porsjoner gir deg 84% av anbefalt daglig inntak vitamin D, ettersom den er laget av en hel boks hermetisk tunfisk (130g tunfisk).

Vitamin D er viktig for både voksne og barn. Det nødvendig for opptak av kalsium i tarmen og for å bygge og vedlikeholde skjelettet. Det hjelper også immunforsvaret til å fungere optimalt.

Voksne og barn trenger 10 mikrogram vitamin D hver dag. Eldre over 75 år anbefales dobbelt så mye vitamin D, altså 20 mikrogram. Det er kun i matvarene fisk, margarin, egg og ekstra lettmelk at vi finner dette viktige vitaminet.

Helsedirektoratets kostråd oppfordrer oss til å spise mer fisk enn undersøkelser viser at vi gjør per i dag.

Spis fisk til middag 2-3 dager i uken, bruk også gjerne fisk som pålegg.

Rådet tilsvarer omtrent 300-450 gram fisk i uken, og minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. 6 påleggsporsjoner med  fisk tilsvarer omtrent én fiskemiddag.

Les kostrådene her.


Eksempel på en uke med 430 g fisk

  • Tirsdag: 0,5 porsjon tunfisksalat til lunsj (65g)
  • Tirsdag: 0,5 porsjon tunfisksalat til kvelds (65g)
  • Onsdag: 1 boks makrell i tomat til lunsj (100g)
  • Torsdag: ovnsbakt torsk (100g)
  • Fredag: laks i taco (100g)

Vet du med deg selv at du ikke spiser nok fisk, er det fornuftig å velge et kosttilskudd som inneholder både vitamin D og omega-3 fettsyrer. 1 ss tran dekker dagsbehovet for vitamin D med 100%.

Har du prøvd oppskriften min på tunfiskburger enda? Oppskrift på tunfisksalat får du under bildet.

tunfisksalat

 

Oppskrift på tunfisksalat

DU TRENGER, til 2 porsjoner

  • 1 boks hermetisk tunfisk i vann (hell av væsken i boksen)
  • 1 ss sylteagurk, hakket
  • 1 vårløk, i tynne skiver
  • 1,5 dl kesam orginal eller mager
  • 1 ss majones
  • 0,5 ts sitronpepper

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle
  2. Spis og nyt

Vel bekomme!

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.