Tacosalat

tacosalat

Liker du tacokrydder? Da sier jeg bare; denne salaten bør du prøve deg på! Skeptisk til at jeg har puttet tunfisk oppi her også? Få med deg trikset mitt i fremgangsmetoden, så skal du se at du liker tunfisksalat like godt som meg etterpå 🙂 Skulle det mot formodning ikke virke på deg, så kan tunfisken erstattes med laks, torsk, karbonadedeig, kyllingkjøtt eller annet kjøtt.

Tacosalaten gir deg krønsj i massevis, flotte farger, litt salt, masse smak og «kremet» konsistens takket være dressingen. Nyyydelig! For både sinn og kropp. Her serveres kroppen planters antioksidanter og kostfiber for god tarmhelse. Tunfisken bidrar med rikelig protein og noe D-vitamin. Dressingen bidrar med litt kalsium og noe jod. Denne inneholder jo også litt fett – som faktisk hjelper kroppen å ta til seg vitaminene som retten inneholder. Tortillaschips og saltet fra disse gjør ikke godt for noe, annet enn for smaken.

tacosalat

En kokk sa en gang til meg at tacokrydderet i butikkhylla er det dyreste saltet i butikken. Det finnes drøssevis av ulike oppskrifter på tacokrydder som faktisk inneholder mest krydder og bare litt salt. Du kan også fint droppe saltet. Jeg har etterhvert prøvd mange forskjellige oppskrifter, og favoritten min er per nå Fru Timians oppskrift, se her.

tacokrydder

Oppskrift på tacosalat til 1 stor porsjon

DU TRENGER

 • 1 boks hermetisk tunfisk i vann
 • 2 små never finsnittet rødkål
 • 1/2 avokado
 • 1 neve grønn salat
 • 5 cherrytomater delt i to
 • 1/4 agurk i terninger
 • 1 ss tacokrydder
 • 1-2 ss mager creme fraiche, kesam eller rømme (smak og behag)
 • 1 liten håndfull tortillaschips med ostekrydder

SLIK GJØR DU

 1. Finsnitt rødkål, med kniv eller mandolin. Det viktigste er at rødkålet ikke blir skåret for tykt. Du kan også bruke et rivjern.
 2. Skyll grønnsaker og salat, del cherrytomater i to og skjær agurk og avokado i terninger. Bland alle grønnsakene i en skål.
 3. Åpne tunfiskboksen, og press ut overflødig vann. Spre tunfisken over salaten.
 4. Nå kommer «tunfisktrikset»; dryss tacokrydder over tunfisken. Sørg for å dekke all tunfisken med krydder.
 5. Knus chipsen over til slutt, og server med 1-2 ss mager creme fraiche.

Godt tips! Salaten egner seg godt til matpakken. Holder deg god og mett lenge.

Vel bekomme!

tacosalat
«tunfisktrikset»

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.