Tacosalat med kylling

Det har vært sommerstemning på bloggen, med lite aktivitet og få nye oppskrifter. Nå er hverdagen tilbake og jeg tar opp tråden igjen. Håper du har hatt en fantastisk fin sommer, uansett vær! 🙂 Jeg har sett at flere har vært innom bloggen og kikket på oppskrifter sommeren igjennom – det gjør meg glad å se at bloggen blir brukt! Målet mitt er jo nettopp at den blir brukt til inspirasjon og oppskriftsarkiv. I dag deler jeg en ny oppskrift. Hjemme hos oss er vi (veldig) glad i tacosmaken, og bruker smakene på mange måter. Tidligere har jeg delt disse oppskriftene for tacoelskere:

Denne tacosalaten med kylling er herlig enkel å lage, og den smaker utrolig godt. Den er perfekt på dager der du ikke har lyst på en tung, varm middag. Den er lett, mettende, full  i smak og den gjør kroppen godt. Jeg har skjønt at salaten er en populær rett å servere i foreninger, ut i fra «foreningsmat-snakk» rundt om kring. Det var i forening jeg smakte den selv for første gang 🙂  Den smaker alltid forskjellig etter hvem som har laget den, alt etter hva man foretrekker å putte i den. Her er min favorittblanding av smaker, konsistenser og farger.

Restene (hvis det er noen) pleier jeg putte i en matboks, så har jeg superdigg lunsj til neste dag! Oppskrift kommer under bildet.

tacosalat

Oppskrift på tacosalat med kylling, 4 store porsjoner

DU TRENGER

  • 1 pakke (400g) kyllingkjøttdeig
  • 1 pakke hermetiske kidneybønner
  • 1 toppa teskje tacokrydder
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/4 mango
  • 0,5 stk agurk
  • 0,5 stk rødløk
  • 1 neve fersk koriander
  • 1 ss jalapenos
  • 1 glass tacosaus medium/hot
  • 100 g kremost naturell
  • 1,5 dl kesam orginal
  • 1 ss majones
  • 1-2 never revet ost

SLIK GJØR DU

  1. bland kesam, kremost og majones
  2. stek kyllingkjøttdeig, og krydre etter smak
  3. skyll kidneybønner godt i kaldt vann, og la de renne av seg i et dørslag
  4. hakk grønnsaker i små terninger
  5. finhakk jalapenos
  6. finhakk koriander
  7. fordel dressingen i bunn av en skål eller på et fat
  8. fordel tacosaus og jalapenos over dressingen
  9. legg så lagvis grønnsaker, kylling og bønner over der igjen
  10. dryss et tynt lag revet ost over
  11. pynt til sist med finhakket knall grønn koriander på toppen
  12. server og nyt ♥

Vel bekomme!

tacosalat

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.