Tacokrydder

tacokrydder

Har du blandet ditt eget krydder til tacoen noen gang? Det er lekende enkelt og gjort på ett blunk! Jeg har fortalt før at vi hjemme hos oss er (veldig!) glad i tacosmakene, og vi har rukket å teste ut en hel del ulike oppskrifter på krydderblandinger. Her deler jeg vår favoritt, som vi har kommet over på matprat.no. Vi har testet oppskrifter med og uten salt, og er blitt skjønt enige om at litt salt hever smaken noe voldsomt. Men som du kan se av oppskriften, er det mer krydder i blandingen enn det er salt.

En kokk jeg møtte på et matlagingskurs en gang sa at posen med ferdig blandet tacokrydder er den dyreste posen med salt i hele matbutikken! Jeg har ikke regnet på dette altså, men du har sikkert også sett at salt står høyt oppe på ingredienslisten på emballasjen. Så vidt meg bekjent er det heller ingen av posene som er merket med nøkkelhullsmerket.

tacosalat

Oppskrift på tacokrydder, et stort glass

DU TRENGER

  • 6 ss chilipulver
  • 4 ss chiliflak
  • 1  ss cayennepepper
  • 5 ss tørket oregano
  • 4 ss malt spisskummen
  • 4 ss paprikapulver
  • 5 ts hvitløkspulver
  • 2 ss havsalt
  • 4 ts sort pepper
  • 0,5 ts malt anis

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle krydderne i en stor bolle.
  2. Ha krydderblandingen på et rent glass med tett lokk.
  3. Når du steker 400 g karbonadedeig, tilsetter du 2 ss tacokrydder. Smak deg frem om du vil ha det sterkere.

Vel bekomme!

tacosalat
«tunfisktrikset»

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.