Svinekoteletter med stripete rødbeter

rødbetesalat

Her er en lynrask hverdagsmiddag. Sunt og veldig godt. Sett først ønsket tilbehør på kok, enten det er poteter, ris eller pasta.  Stek deretter kotelettene, og imens de putrer i panna blander du raskt sammen salaten. Kjipp, kjapp – middagen er klar!

Matprat har laget en film som viser hvordan steke koteletter på en enkel måte – se filmen her 🙂

Har du testet noen av de siste seks oppskriftene? 

Dette er den siste oppskriften i serien på syv blogginnlegg, med høstmat og høstens råvarer i hovedfokus. Her er en oversikt over de andre seks oppskriftene:

rødbetesalat

Oppskrift på stripete rødbetsalat, tilbehør til 4 personer

DU TRENGER

  • 2 små stripete rødbeter (polkarødbeter)
  • 2 røde epler
  • ca 10 g ingefær
  • 2 ss friskpresset eplejuice
  • 3 ss kesam

SLIK GJØR DU

  1. Skrell rødbetene. Skjør rødbeter og epler i små terninger, eller riv på rivjern.
  2. Riv ingefær på rivjernets minste side.
  3. Bland sammen eplejuice, revet ingefær og kesam. Bland dressingen med terningene av eple- og rødbete.

Godt tips! Salaten smaker faktisk enda bedre dagen etter den er blandet sammen. Ta med litt i en boks, og nyt som et mellommåltid på jobb eller skole. Finner du ikke polkarødbeter i butikken er det også veldig godt med gulbete eller vanlig rødbete. På bildet under har jeg brukt 1 gulbete og 1 polkarødbete, og jeg har skåret de i terninger i stedet for å rive de på rivjern.

Vel bekomme!

stripete-rodbetesalat_4

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.