Scones med tranebær og appelsin

scones med tyttebær og appelsin

Scones går det lynkjapt å lage når du får lyst på noe ekstra godt, enten det er til kveldsmat eller frokost. Perfekt til helgefrokosten! Smaker kjempegodt med ost på. Også er de nydelige «naturelle», sammen med en kopp god kaffe.

Scones kan lages i mange varianter, grove eller fine.  Disse får 3 «kakestykker» i brødskalaen, og inneholder 66 % grovt mel. Om du vil kan lage de 100 % grove, helt enkelt ved å bytte alt siktet mel med sammalt mel.

Tranebærene ligger ferske i fruktdisken på denne tiden av året, og de kalles av noen «amerikanske tyttebær». De smaker noenlunde likt som tyttebær nemlig; friskt og syrlig. Derfor synes jeg disse sconesene blir aller best når jeg har bittelitt sukker i deigen også, for å balansere smaken. Men det er naturligvis helt opp til deg selv om du velger å tilsette sukker eller ei. Som andre bær er tranebærene rike på kostfiber og antioksidanter.

Skal du bake glutenfritt?

Scones skal ikke heve, og resultatet blir derfor nøyaktig like bra med glutenfrie meltyper. Bruk samme oppskrift som under, med 300 gram mel totalt. Glutenfrie havregryn og havremel er eksempler på gode alternativer og variere med. Havremel kan du enkelt lage selv, ved å kjøre havregryn i en blender eller foodprocessor.

scones med tranebær og appelsin

Oppskrift på scones med tranebær og appelsin, 8 stk

DU TRENGER

  • 100 g siktet hvete
  • 100 g sammalt hvete fin
  • 100 g sammalt hvete grov
  • 1 ts bakepulver
  • 50 g sukker
  • 1-2 ss revet appelsinskall
  • 100 g margarin (i kjøleskapstemperatur)
  • 2 dl kesam naturell
  • 100 g ferske tranebær

SLIK GJØR DU

  1. Bland mel, salt og sukker i en bakebolle.
  2. Riv appelsinskall direkte i melblandingen. Bland godt.
  3. Tilsett margarin i terninger, og kna det skikkelig godt inn i melblandingen.
  4. Bland til sist inn hele tranebær og kesam, og kna til det blir en kompakt deig.
  5. Form til en veeeldig tykk «pannekake» og skjær deigen i 8 emner (de hever ikke nevneverdig mye under steking)
  6. Stekes på 250 grader i 10-12 minutter.

Godt tips! Har du ikke ferske tranebær kan du bruke tørka tranebær, men da ville jeg ha droppet sukkeret for ikke å ende opp med supersøte dessertscones.

Vel bekomme!

scones med tranebær og appelsin

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.