Rosa smoothie – perfekt etter trening

betesmoothie

Nå er det vanskelig å velge hvilke oppskrifter jeg skal dele! September byr på et mangfold av norske råvarer – på sitt aller, aller beste. Denne uka vant rødbeten, men den hadde mange sterke konkurrenter:

Tomtat, agurk, purreløk, sukkererter og salathoder er fremdeles knasende sprø, selv om vi kanskje først og fremst forbinder de med sommermat.

Mer typisk høstmat kan for eksempel være lammekjøtt, krabbe, viltkjøtt, rotgrønnsaker, varianter av kålhoder og kålblader, kantarell, multer, blåbær, tyttebær, bjørnebær, plommer og epler. For ikke å glemme blomkål, brokkoli og gresskar.

Altså! Vi har UTROLIG mye godt å velge i 🙂 Så hva velger vi?

De neste syv ukene vil jeg utelukkende dele oppskrifter som inneholder norske råvarer på sitt beste. Har du et ønske for en råvare eller en rett? Middag eller snacks? Kom veldig gjerne med forslag i kommentarfeltet nederst på siden! Jeg tar varmt i mot alle forslag, og lar de påvirke valget av oppskrifter de kommende ukene.

Rødbete

Rødbeten kan brukes til så mangt. Tidligere oppskrifter med rødbete som jeg har delt er

Andre måter å servere rødbete på er

  • ovnsbakte
  • saltbakte
  • moste
  • gratinerte
  • pannestekte
  • sylta
  • i bakverk
  • i smoothie

Rødbetens dype, røde farge skyldes fargestoffet betacyanin. Det finnes flere varianter av beter, både gule beter og polkabeter. Innholdet av plantestoffer er naturligvis varierende, men generelt er rødbeten rik på både antioksidanter, kostfiber og B-vitaminet folat.

Denne smoothien er litt søt, men friskes opp med saft av en halv sitron. Bringebær kan gjerne byttes mot jordbær hvis du har det i frysen. Den inneholder proteiner fra melk, som er smarte proteiner å tanke opp musklene med etter en treningsøkt. I tillegg inneholder den raske karbohydrater fra banan og dadler, også nødvendig for restitusjonen.

betesmoothie

Oppskrift på to store(!) glass rosa smoothie

DU TRENGER

  • 2 modne bananer
  • 150 g  frosne bringebær
  • 100 g rå rødbete (1 liten)
  • 5 dl melk (eller nøttemelk)
  • 2 hele dadler uten stein
  • 2 ts linfrø
  • saften av 1/4 – 1/2 sitron

SLIK GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene, bortsett fra sitronsaften, i en blender. Kjør til glatt og tykk smoothiekonsistens.
  2. Smak til med sitronsaft, til du synes smaken av sødme og syre er fint balansert.
  3. Server og nyt kald.

Godt tips! Smoothien smaker skikkelig godt en dag etter den er mikset også, så spar gjerne et glass til morgendagens matpakke.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.