Rødbetesuppe

Det aller beste med rødbeter er den fine fargen! I tillegg smaker de jo selvfølgelig skikkelig godt. Også er de veldig næringsrike også da. Kan det bli bedre?

Det er mye godt du kan lage av rødbeter. I dag deler jeg en suppeoppskrift med massevis av rødbeter i . Oppskriften finner du under bildet.

rødbetesuppe

Oppskrift på rødbetesuppe

DETTE TRENGER DU, til 4 porsjoner

  • 500 g rødbete rå
  • 2 gule løk
  • 1 gulrot
  • 1 fedd hvitløk
  • 1-2 terninger grønnsaksbuljong (smak deg frem)
  • 1 liter vann
  • 1 beger philadelphiaost naturell

SLIK GJØR DU

  1. Skrell og del grønnsakene i store biter. Det kan være lurt å bruke hansker når du skreller rødbeter, hvis ikke er innsiden av hendene dine rosa det neste døgnet.
  2. Legg grønnsaker, vann, buljongterninger og hvitløk i en stor gryte. Kok opp, og la småkoke i 30 minutter.
  3. Mos alt med stavmikser til suppen får en jevn konsistens.
  4. Tilsett kremosten og rør godt til alt kremosten er smeltet.

rødbetesuppe

Godt tips! Ha litt bønnespirer i suppa ved servering. Det blir veldig godt med litt «crunch» til den fløyelsmyke konsistensen som suppa har. På bildet har jeg brukt alfa-alfa spirer. Du finner de i grønnsaksdisken hvis du ikke vil spire de frem selv.

Vel bekomme!

 

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.