Rødbetepai med grov bunn

En pai er herlig middagsmat! Det er faktisk også ganske enkelt å lage. Det første du gjør er å kna sammen paideigen. Du kan naturligvis bruke fint hvetemel og smør i paibunnen. Men retten blir enkelt omgjort til sunnere hverdagsmat hvis du bytter ut fint mel med grovt, og smør med  margarin. Når deigen ligger til kjøling, blander du sammen fyllet. Etterpå kan du ta oppvasken mens paideigen forsteker, for så å sitte med beina høyt mens paien steker i omtrent 30-35 minutter.

Jeg prøver meg veldig ofte frem, og bruker litt ulikt mel hver gang jeg lager pai. Har enda ikke funnet den perfekte blandingen, synes jeg selv. Har du en oppskrift på grov paibunn liggende som du liker godt? Jeg blir svært glad for tips i kommentarfeltet nederst på siden 🙂

Oppskrift kommer under bildene, og gir omtrent 4-6 store porsjoner. Restene gjør seg godt i matpakken neste dag.

rodbetepai_1

rødbetepai med grov bunn

Oppskrift på rødbetepai med grov bunn

DU TRENGER

Bunn

  • 2,5 dl sammalt hvete
  • 3 ss margarin
  • 3 ss vann

Fyll

  • 300 g rødbeter, rå
  • 1 gul løk
  • rapsolje til steking
  • 150 g kesam
  • 2 dl matfløte
  • 2 egg
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU

  1. Kna margarinen inn i melet, og tilsett vann.
  2. Pakk inn deigen i plastfolie og la hvile i kjøleskapet i minst 20 minutter.
  3. Kjevle ut deigen og legg den i en paiform.  Bunnen skal bli skikkelig tynn. Forstek midt i ovn ved 175 grader i 10 minutter.
  4. Riv rødbetene grovt, og hakk løken. Stek løken myk i smør.
  5. Pisk sammen kesam, matfløte og egg og vend inn rødbeter og stekt løk. Krydre med salt og pepper.
  6. Ha blandingen i paibunnen, og stek videre ved 175 grader i omtrent 30-35 minutter.

Godt tips! Server med grønn salat med noen dråper god olivenolje, nykvernet sort pepper og pinjekjerner.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.