Ramsløkpuré

ramsløkpuré

Jeg har tidligere laget ramsløkpesto, men puré av ramsløk hadde jeg ikke prøvd å lage enda. Når jeg begynte å lete etter oppskrifter, fant jeg at forholdene faktisk er de samme som når du lager grønne oljer av urter – bare at du ikke siler oljen til sist. De fleste basisoppskriftene baserer seg på 100 g ramsløk/urter og 2 dl god olivenolje. Men altså, 100 gram ramsløk er ganske mye… Jeg bestemte meg for å lage halvparten så mye, og gikk for å plukke det jeg trodde var 50 gram ramsløk. Da jeg kom hjem og veide fangsten var det ikke mer enn 30 gram. Det holder det også, for nå 🙂

Ramsløkpuré kan du bruke som dressing i salat. Du bruker den som den er, eller du kan blande den med rømme eller kesam, og slik lage en kremet dressing. Pureen er ypperlig som marinade til fisk, rødt kjøtt, svin og kylling. Kanskje du skal lage grillspyd til helgen? Gni gjerne også potetbåter og rotgrønnsaker med ramsløkpuré før du ovnsbaker dem.

Hva bruker du ramsløkpuré til? Oppskrift følger etter bildet.

ramsløkpuré
blomsten er også spiselig, og pynter opp en grønn salat.
Oppskrift på ramsløkpuré

DU TRENGER

  • 50 gram ramsløk
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • maldonsalt

SLIK GJØR DU

  1. Ha 0,5 dl olivenolje i en blender eller foodprosessor med kniv. Tilsett ramsløken, og kjør til pure.
  2. Den siste halve desiliteren med olivenolje tilsetter du litt og litt av gangen. Du trenger ikke bruke alt, det kommer an på hvordan du foretrekker konsistensen. Jeg brukte hele desiliteren.
  3. Smak til med flaksalt.
  4. Hell over på glass, og oppbevar kaldt.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.