Pai med laks og spinat

Har fått litt dilla på pai den siste tiden. I dag har jeg servert en variant med laks og spinat. Scampi eller torsk + reker hadde også gjort seg godt i denne blandingen. En spennende, og annerledes måte å spise fiskemiddag på for oss her hjemme. Restene har jeg pakket i morgendagens lunsjboks. Dermed er jeg klar for en sunn start på en ny uke – enkelt og greit!
Oppskrift på pai med laks og spinat
DU TRENGER
Bunn
- 2,5 dl mel (50/50 sammalt og finmalt. For 100% grov variant kan alt melet være sammalt)
- 3 ss margarin
- 3 ss vann
Fyll
- 200g frosne spinatputer
- 1 liten løk
- 300 g laks uten skinn og bein
- 1 stor neve hakkede friske urter (f.eks dill, persille og timian)
- 3 egg
- 200 g kvarg (kesam) naturell
- salt og nykvernet sort pepper
SLIK GJØR DU
- Sett stekeovnen til 180 grader.
- Kna margarin godt inn i melet, og tilsett vann. Pakk inn deigen i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter. I mellomtiden tilbereder du paifyllet.
- Rens løken, del i skiver og stek i olje til løken blir blank. Ha i spinatputene og stek videre til væsken er borte. Smak til med salt og pepper.
- Skjær laks i terninger, og legg til side.
- Rør sammen egg og kvarg. Bland inn stekt spinat og løk. Tilsett en god neve friske urter, og eventuelt mer pepper.
- Kjevle ut deigen og legg den i en paiform. Paiskallet skal bli skikkelig tynt. Prikk det med en gaffel, før du dekker det med et bakepapir og fyller paiskallet med tørre erter. Dette er for at paiskallet skal forbli flatt mens du stekere det. Forstek midt i ovnen i 10 minutter. Fjern ertene og bakepapiret, og stek videre i 5 minutter.
- Fordel terningene med laks i paiskallet før du heller over blandingen med egg, kvarg og grønnsaker.
- Stek på 180 °C i ca. 30 minutter. Akkurat lenge nok til at du får tatt oppvasken og dekket bordet til den er ferdig 🙂
Godt tips! Vær raus med pepper og urter. Ellers blir den fort litt tam i smaken.
Vel bekomme!