Nøttepostei med soltørket tomat

vegansk nøttepostei

Hvis du har lyst på litt variasjon i påleggsvalget kan jeg anbefale deg å prøve denne smaksrike nøtteposteien. Du trenger en kraftig stavmikser eller en foodprosessor. Pålegget lager du på 10 minutter + bløtlegging av nøttene over natta.

Oppskriften gir et proppfullt norgesglass av den minste størrelsen som rommer 1/2 liter. Pålegget holder seg i kjøleskapet i omtrent 1 uke, og smaker ekstra godt med litt knasende grønnsaker på toppen. Skiver av agurk, reddik eller spirer for eksempel.

Nøttepostei_3

vegansk nøttepostei

Oppskrift på nøttepostei med soltørket tomat

DU TRENGER

  • 200 g soltørket tomater i olje, avrent
  • 200 g valnøtter (bløtlagte i kaldt vann over natten)
  • 10 blader salvie eller bladpersille
  • 5 ss vann eller mer

SLIK GJØR DU

  1. Sil vannet av valnøttene og skyll de godt i kaldt vann
  2. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor sammen med 5 ss vann
  3. Kjør til en kremet konsistens
  4. Blir posteien tykk og kompakt sper du på med et par spiseskjeer vann om gangen. Konsistensen skal bli slik at du enkelt kan smøre pålegget utover brødskiva.
  5. Oppbevares i en lufttett boks eller et gammelt syltetøyglass.

Vel bekomme!

vegansk nøttespostei

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.