Mandelsmør med kanel

Dette er som å nyte godteri midt i uka! Disse smakskombinasjonene er perfekte i min gane. Jeg skulle gjerne spist det med skje (har prøvd flere ganger!) men det er tross alt et nøttesmør og proppfullt av gode fettsyrer, og derfor også kalorier. Så jeg prøver å begrense meg 🙂

Men en stor spiseskje sammen med et eple er en fornuftig porsjon til et mellommåltid på farten, eller hvis jeg får lyst på noe digg. Og som pålegg på eltefrie rundstykker eller ekstra grovt proteinbrød er det også innafor. I tillegg «smelter» det nesten litt over varm havregrøt, eller lune grove pannekaker. Et allsidig pålegg med andre ord!

Det holder seg lenge i kjøleskap, noe som også er veldig praktisk. hell det over i et gammelt syltetøyglass, eller en lufttett plastboks. Vanligvis setter jeg klar et par småbokser som på bildet med det samme, så har jeg en rask løsning hvis jeg trenger ha med meg noe i farta. Småboksene og et oppdelt eple er perfekte å ha med som snacks på tur.

mandelsmør

Du trenger en foodprosessor som ikke går seg varm av å kjøre i flere minutter når du skal lage nøttesmør. Når du først har det er det superenkelt(!) å få til. Men husk å nyte det i tillegg til annet pålegg da – jeg prøver selv også 🙂

mandelsmør

Oppskrift på et glass mandelsmør med kanel

DU TRENGER

  • 250 g mandler
  • 1 ts salt
  • 1 ts ceylonkanel
  • 1 ts vaniljepulver (fås i helsekost)
  • 1 ss sukker eller ønsket kunstig søtstoff
  • eventuelt litt nøytral olje

SLIK GJØR DU

  1. Legg mandlene på et bakebrett, og stek dem i 10 minutter på 180 grader.
  2. Når mandlene er litt avkjølte har du de i en foodprosessor sammen med resten av ingrediensene.
  3. Kjør blandingen til den får en lekker glatt og smøremyk konsistens. Ha tålmodighet, for det tar gjerne lengre tid enn man skulle tro – men plutselig er det klart. Du må nok dytte blandingen ned fra kantene et par ganger underveis. Synes du konsistensen er litt for tørr selv etter 7 minutter i foodprosessor, kan du tilsette en skvett nøytral olje. Det bør hjelpe.

Vel bekomme!

mandelsmør

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.