Lynstekt kylling med ovnsbakt gresskar

Gresskar kan brukes til så mye mer enn pynt! Det passer faktisk godt som tilbehør til både fisk og kjøtt. Høysesongen for gresskar i Norge er rundt halloween i oktober, men det er enda gresskar å finne i butikkene.

frukt.no
Hokkaido (frukt.no)

Nå er det kanskje vanskeligere å få tak i halloweengresskaret, men sannsynligvis finner du hokkaido- eller butternutgresskar i grønnsaksavdelingen. Disse variantene er mer smaksrike enn halloweengresskaret.

Butternutgresskar
Butternut (frukt.no)

Har du prøvd å lage gresskarsuppe noen gang? Gresskarmos? Syltet gresskar? Gresskarscones? Det er så mye du kan bruke gresskaret til! Du kan faktisk også woke det. Jeg har ovnsbakt det i ukens oppskrift, da får det en deilig søt smak.

Gresskar går inn under de anbefalte «fem om dagen», og inneholder en hel del kostfiber og noe karoten (forstadiet til vitamin A). I tillegg er gresskaret, som andre grønnsaker, kalorifattig. For deg som vil holde styr på kaloriene.

DU TRENGER til to porsjoner

  • 2 kyllingfileter
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 200 g rosenkål
  • 200 g gresskar
  • 1 pose byggris boil in bag
  • olivenolje
  • 1 håndfull pinjekjerner
  • nykvernet sort pepper
  • parmesan til servering

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 180 grader.
  2. Del gresskaret i to, fjern gresskarkjernene og «trådene» i midten. Skjær så bort skrellet med en skarp kniv, eller en skarp potetskreller. Skjær gresskaret i biter på ønsket størrelse. Mine biter denne gang var omtrent 2 x 2 cm. (Jeg brukte butternutgresskar her, mens skallet på et hokkaidogresskar er spiselig).
  3. Legg gresskarbitene i en ildfast form og drypp noen dråper rapsolje over som du fordeler godt på alle bitene. Gresskaret ovnsbaker du så i omtrent 40 minutter. Mens gresskaret bakes, tilbereder du resten av middagen.
  4. Rens rosenkål, og del de i to. Disse ovnsbaker du sammen med gresskaret, de siste 20 minuttene av steketiden.
  5. Kok opp vann i en kjele til byggris, og kok den etter anvisning på pakken.
  6. Kutt løk i skiver, finhakk hvitløken.
  7. Skjær kyllingen i strimler, og brun strimlene i en varm stekepanne med litt rapsolje.
  8. Tilsett så løk og hvitløk. Fres dette til løken er blank.
  9. Server med nykvernet pepper, litt pinjekjerner og et dryss parmesanost.

Tips! Har du kjøpt et stort stykker parmesan, men spiser det ikke så ofte? Riv hele stykket, og frys alt. Den revne osten trenger bare noen minutter på å tine.

Vel bekomme!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.