Kyllingboller med grønnkål- og eplesalat

kyllingboller

Jeg fortsetter å fremheve noen favoritter blant høstens mange gode råvarer. Denne uken er det grønnkål og eple som er de to utvalgte. Selv om grønnkål stort sett er å få tak i året rundt, regnes sesongen for å være mellom juni og desember i følge Bama. I oppskriften under er grønnkålet kombinert med saftige norske epler for en prima kvalitet på smak!

Her er de andre oppskriftene som jeg har delt så langt i høst, med høstmat i fokus:

Kyllingboller stekt i ovn

Kyllingbollene jeg har servert sammen med salaten er like gode året rundt, og det er raskere å lage enn man kanskje tror. Jeg liker å lage dobbel porsjon når jeg først er i gang. Enten fryser jeg overskuddet, eller så spiser vi de neste dag. Enkelt og greit! Kyllingbollene pleier å falle i smak hos de små, enten de serveres i en liten skål til kveldsmat, på spyd i matpakka eller sammen med spaghetti og tomatsaus til middag.

grønnkålsalat

Oppskrift på grønnkålsalat med eple, 4 porsjoner (kilde: frukt.no)

DU TRENGER

Salat

  • stk norske epler uten kjerne og delt i tynne skiver
  • dl hakket grønnkål
  • 1 stk liten rødløk, finsnittet
  • 0,5- 1 stk granateple

Dressing

  • 1 ss grov dijonsennep
  • 2 ss olje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • salt og pepper
  • 30 g valnøttkjerner (en liten neve)

SLIK GJØR DU

  1. Forvell grønnkålen raskt i usaltet vann i ca. 1 minutt. La den renne godt av seg.
  2. Bland alle ingrediensene til salaten.
  3. Rør dressingen sammen og smak den til med salt og pepper.
  4. Bland dressingen godt inn i salaten og dryss med valnøttkjerner.

Oppskrift på kyllingboller, 3-4 porsjoner

DU TRENGER

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stor løk
  • salt og pepper
  • 1 dl havregryn
  • 1 egg
  • 0,5 dl ekstra lettmelk
  • 1 ss tørket eller fryst persille

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen på 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Finhakk løken.
  3. Rør alle ingrediensene til farsen godt sammen. Tilsett mer melk hvis farsen blir for kompakt.
  4. Bruk en teskje og trill bittesmå kjøttboller. Plasser kjøttbollene på et bakepapir. Stekes i omtrent 10 minutter.

Godt tips! Server med ønsket tilbehør. Ferske grove baguetter, ovnsbakte poteter, fullkornspasta eller fullkornsris smaker alt sammen godt sammen med disse to rettene.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.