Frisk kjøleskapsgrøt med blåbær og nøttekrem

kjøleskapagrøt med cashewnøttkrem

OK DA, ikke krem som i pisket kremfløte. Ei heller vaniljekrem. Men cashewnøttkrem! Disse tre smakene sammen er helt supre. Er du ikke klar for en smakseksplosjon til frokost, så ta med en boks eller et glass til lunsj. Jeg garanterer deg at dine kollegaer vil beundre lunsjen din – og da kan du fortelle dem hvor himla enkel den er å lage.

Ja for det er det nemlig. Jeg lager denne kjøleskapsgrøten rett før jeg legger meg, det tar toppen 10 minutter og gir meg ferdig frokost to dager på rad. Husk bare å legge cashewnøttene i vann noen timer før. Jeg pleier å legge de i vann mens jeg lager middag, da er de myke og gode til kvelden. Oppskriften gir 2 porsjoner, og kommer etter bildene.

cashewnøttkrem
Her ser du «kremen»
kjøleskapsgrøt med cashewnøttkremOppskrift på kjøleskapsgrøt med blåbær, sitron og krem, 2 porsjoner.

DU TRENGER

Blåbærsyltetøy

  • 2 dl frosne blåbær
  • 0,5 ss lønnesirup/flytende honning/agavesirup
  • 0,5 ss sitronsaft
  • 1 ss chiafrø

Cashewnøttkrem

  • 1 dl cashewnøtter (bløtlagt i minst 2 timer)
  • 0,5 dl melk (eller vegansk melk)
  • 0,5 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts lønnesirup/flytende honning/agavesirup
  • 1 ts sitronsaft

SLIK GJØR DU

  1. Bland sammen kjøleskapsgrøten i en skål.
  2. Syltetøy: kok opp bær i en liten gryte, og la de småkoke i 5 minutter. Mos bærene med en gaffel, og rør så inn de øvrige ingrediensene.
  3. Cashewnøttkrem: Slå vannet av nøttene. Ha alle ingrediensene i en liten bolle, og kjør alt med stavmikser til konsistensen blir luftig og kremete.
  4. Fordel de tre komponentene i et gammelt syltetøyglass, i en boks eller i en skål.
  5. La stå i kjøleskap over natten.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.