Kald juksebernaise

Bernaisesaus er absolutt favoritt når det kommer til sauser her i huset.  Den er et selvskrevent tilbehør til biffmiddagen. Denne kalde varianten er en juksevariant som er lynrask å lage. Vi lager den stort sett om sommeren, den smaker nemlig himmelsk til grillet filet av okse.

Basen er majones og rømme. To kilder til fett i maten, henholdsvis fra planteriket (umettet fett) og dyrerike (mettet fett). Majones har et ufortjent dårlig rykte spør du meg. For hva er hovedingrediensen i majones? Olivenolje! Som er en av de beste kildene våre til umettet fett, ofte omtalt som «det gode» fettet.

velg matoljer, flytende margarin og myk margarin, fremfor hard margarin og smør. Bytt ut matvarer som har mye mettet fett med matvarer med mer umettet fett»

Helsedirektoratets kostråd # 8

Du kan enkelt lage majones selv av olivenolje, eggeplommer, hvitvinseddik, vann, sennep, salt og pepper. Det er faktisk enklere enn du kanskje tror.  Du kan også kjøpe ferdig majones, les bramat´s test av majoneser her og se hvilke merker som kom best ut.

Ettersom olivenolje er hovedingrediens i majones, er majonesen som sagt rik på umettet fett, og dermed svært rik på kalorier også. Skal du passe vekten er det derfor lurt å bruke majones med måtehold. Strever du med at du veier for lite eller har du dårlig matlyst i perioder, er majones en ypperlig måte å gjøre et lite måltid større.Oppskrift på kald juksebernaise til 4 porsjoner

DU TRENGER

  • 3 ss majones
  • 3 ss ekstra lett rømme
  • 0,5 ts eddik
  • 3 kvister estragon
  • salt

SLIK GJØR DU

  1. Finkutt estragon, og bland alt sammen. Smak til med bittelitt salt og pepper.

Vel bekomme!


 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.