Hylleblomstsaft

hylleblomstsaft

Lite smaker sommer slik som et glass iskald hylleblomstsaft gjør! Hyllen blomstrer ulikt etter hvor i landet du bor, og her i Stavanger er den i ferd med å avblomstre for øyeblikket. Dermed fikk jeg det plutselig travelt med å få med meg mine to små hjelpere ut for  å klippe hylleblomst. Saften har vi tilsatt både sitron og lime, totalt fire sitrusfrukter. Du kan også lage den med 4 sitroner. Dette er ikke noe lightsaft, så dette er ikke en tørstedrikk akkurat. Den beste tørstedrikken er fremdeles vann 🙂

Ungene liker godt saften som de selv har laget!

hylleblomstsaft

Oppskrift på hylleblomstsaft

DU TRENGER

  • 30 hylleblomstkroner
  • 4 liter kokende vann
  • 1,5 kg sukker
  • 2 sitroner
  • 2 lime
  • 50 gram sitronsyre (2 poser)

SLIK GJØR DU

  1. Rist forsiktig på hylleblomstkronene for å unngå å få med eventuelle insekter i saften. Legg blomstene i en stor beholder, du behøver ikke fjerne stilken.
  2. Kok opp vann og sukker.
  3. Skjær sitron og lime i skiver, og ha i bøtten sammen med blomstene.
  4. Hell over kokende sukkerlake, og rør inn sitronsyre.
  5. Avkjøl helt. Sett beholderen et kjølig sted i minst 24 timer. Rør om av og til.
  6. Sil saften gjennom et klede eller en finmasket sil. Fyll den på rengjorte flasker.
  7. Oppbevar saften kaldt og mørkt. Slik er den holdbar i minst 6 måneder. «Skyene» du kanskje ser i bunn av saften etter kort tid er pollenet fra blomstene, så ikke hell ut saften fordi du tror den er dårlig. Du kan også fryse saften. Jeg helte den på rengjorte plastflasker som jeg har lagt i fryseren.
  8. Jeg liker godt å blande saften med iskaldt kullsyrevann, mens ungene foretrekker kaldt stille vann.  Originaloppskriften anbefaler blandingsforholdet 2:10, og jeg sier meg ganske enig der.

Vel bekomme!

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *