Havre- og bananbar

energibar

Det nærmer seg skolestart og hverdag for mange. For vår del er årets fine sommerferie på hell. Disse måltidsbarene passer godt som en liten start på dagen hvis det er litt travelt å komme seg ut om morgenen. Og de er lekre å ha med som litt ekstra godt i matpakken. De passer godt før eller etter trening. De er også gode å ha på lur i vesken når du er ute på ærender, og de kan nytes når du trenger påfyll av energi på tur. Trenger du flere gode grunner til å teste en porsjon?

De er rike på kostfiber som gjør godt for tarmhelsen. De er ikke tilsatt sukker. Spiser du ofte energibarer koster det mindre å lage de selv, enn å kjøpe enkeltvis i butikken. De er holdbare i godt og vel en uke, og bør oppbevares i luftett beholder i kjøleskapet. Og de er kjeeempegode sammen med en kopp sort kaffe 🙂

Havreogbananbar

energibar

Oppskrift på havre- og bananbar, 9 stk

DU TRENGER

 • 2 store bananer
 • 5dl havregryn
 • 50g rosiner
 • 50g solsikkefrø
 • 0,5 ts kanel
 • 1 ss nøytral olje

SLIK GJØR DU

 1. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
 2. Mos bananene og bland med havregryn, rosiner, solsikkefrø og kanel. Jobb godt med blandingen, så det blander seg godt. Jeg bruker bare hendene (minst oppvask).
 3. Smør en liten ildfast form med olje, og fordel blandingen jevnt ut i formen.
 4. Stek i 30 minutter til den får en fin brunfarge på toppen.
 5. Vipp innholdet forsiktig ut av formen og del i staver. Hvis du vil  kan du pakke hver bar inn i matpapir, men det er ikke nødvendig.

Godt tips! Smelt 3 ruter sjokolade med 86% kakaoinnhold i vannbad, og ringle den smelta sjokoladen over barene etter at du har delt de opp i staver. Sjokoladen stivner raskt hvis du legger energibarene i kjøleskapet med en gang.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.