Grønn styrkedrikk

Denne styrkedrikken teller som to av dine «5 om dagen». Veldig greit å lage ved siden av middagen når grønnsaksskuffen begynner å gå tom. Genialt hvis du mangler grønnsaker til et brødmåltid, eller til en frokost med speilegg, heite bønner og juksebacon. En gang  i blant serverer jeg ungene en grønn smoothie til middagen i stedet for grønnsaker. Da sluker de plutselig både grønnkål, persille og brokkoli!

Som jeg har skrevet tidligere viser kostundersøkelser at flertallet av voksne, norske nordmenn ikke spiser nok frukt og grønnsaker.  Les mer om «5 om dagen» her. Det er lettere å komme opp i anbefalt mengde dersom du spiser litt frukt og grønt til hvert måltid.

Skeptisk til persillekvasten? Den setter fint lite smak på styrkedrikken, men er proppfull av plantestoffer (antioksidanter) som kroppen har nytte av.

Nederst på denne siden finner du oppskriften på den grønne styrkedrikken jeg serverte til frokosten i forrige blogginnlegg. Enkelt og veldig, veldig godt! Lillesøster måtte prøvesmake når jeg skulle ta bilder : )

image

Når det er sagt, bør ikke barn under ett år spise spinat fordi spinat inneholder mye nitrat. Nitrat kan omgjøres til nitritt, som hindrer transporten av oksygen til kroppens celler. Spedbarn opptar nitritt raskt i blodet, og er derfor mer utsatt. En bør derfor ikke gi barnet store mengder spinat før det er blitt ett år gammelt.  Andre grønnsaker som du også bør vente med å gi barnet er rødbete, bladselleri, nesle og mangold.

image

grønn smoothie

Oppskrift på grønn styrkedrikk

DETTE TRENGER DU, til 1 stort glass

  • 1 appelsin, saften av denne (omtrent 1 dl)
  • 0,5 pose babyspinat (omtrent to STORE never)
  • 1 stilk persille
  • 0,5 stk banan
  • 1 ss yoghurt naturell
  • 2 isbiter

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle ingrediensene i en blender
  2. Kjør til blandingen er jevn
  3. Server i ett glass og nyt

Godt tips! Bananen kan byttes ut med en halv avokado. I stedet for isbiter kan du tilsette 1 bukett frossen brokkoli eller 2 ss frosne grønne erter.

Vel bekomme!

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.