Gresskarsuppe

gresskarsuppe

Endelig oktober og tid for gresskar i mange varianter. Gresskar er nemlig ikke bare til pynt, men kan brukes i mange matretter. Tidligere har jeg delt fremgangsmåten til en rask hverdagsmiddag servert med ovnsbakt gresskar. I samme blogginnlegg kan du lese litt mer om gresskar som råvare, og ulike varianter av grønnsaken.

Gresskar er også nydelig i supper. Fargen på suppa blir intens gul, smaken litt nøtteaktig og søtlig. Smaken er nokså mild, og det passer derfor godt å krydre retten med chili, lime, ingefær og koriander. Prøv ikke å salte suppen utover buljongterningen, bruk heller mer chili, lime og koriander hvis du ønsker enda mer smak.

Skal du lage gresskarlykt til halloween? Innmaten til de store gresskarene er perfekte å lage suppe på 🙂 Oppskriften under bildet er inspirert av en av  Lise Finckenhagens mange oppskrifter.

gresskarsuppe

Oppskrift på gresskarsuppe med kokosmelk, 4 porsjoner

DU TRENGER

  • 800 g gresskarkjøtt
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 1 liten løk
  • 1 ss revet, frisk ingefær
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1/2- 1 rød chili
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 2 dl kokosmelk
  • nøytral olje
  • 1 lime

Eventuelt frisk koriander og nanbrød til servering.

SLIK GJØR DU

  1. Skjær gresskarkjøttet i store terninger. Skrell og skjær søtpotetene i mindre terninger.
  2. Hakk løk, hvitløk og chili.
  3. Varm to spiseskjeer nøytral olje i en stor gryte. Fres løken til den begynner å bli myk og blank.
  4. Tilsett ingefær, chili og hvitløk. Fres videre i et par minutter under omrøring.
  5. Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et par minutter.
  6. Hell over buljong. Kok opp og la småkoke til grønnsakene er møre. Det tar omtrent 30 minutter.
  7. Kjør suppen jevn og glatt med en stavmikser.
  8. Tilsett kokosmelken, og gi suppen et nytt oppkok.
  9. Smak til med limesaft.

Server med frisk koriander og nanbrød.

Vel bekomme!

gresskarsuppe

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.