Granola med eple og kanel

Himmelsk godt knas på toppen av en skål med yoghurt naturell! Dette er ikke en sukkerfri variant, så den søte smaken gjør seg utrolig godt sammen med en litt syrlig yoghurt – spør du meg 🙂

Denne granolaen kom storebror i huset hjem med fra barnehagen på et tidspunkt. På den finmalte krukka hang det en laminert lapp med oppskriften på. Hvor oppskriften stammer fra vet jeg ikke, men den er skikkelig god! Også er den fullspekket i nyttige næringsstoffer. Oppskriften under er en gjengivelse av oppskriften vi fikk fra barnehagen.

Oppskrift på hjemmelaget granola, 1 stort norgesglass

DU TRENGER

  • 250 g havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g hasselnøtter, grovt hakket
  • 50 g mandler, grovt hakket
  • 50 g valnøtter, grovt hakket
  • 25 g brunt sukker
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss honning
  • 1 ss smør
  • litt kanel (smak til)
  • 75-100 g tørket eple i biter (tørket eple kan du kjøpe i eldorado-merket på meny her i distriktet. Eplechips kan du få tak i på ullandhaug økologiske dagligvare og kanskje også på helsekost? Har du god tålmodighet kan du tørke selv. Eller du kan bytte ut tørket eple med rosiner, tranebær eller tørket blåbær for eksempel)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm ovnen til 140 grader. Over og undervarme.
  2. Rør sammen havregryn, kjerner, frø og nøtter.
  3. Ha eplejuice, smør, sukker og honning i en kasserolle, og varm forsiktig opp til alt er oppløst. Smak til med kanel.
  4. Hell den varme blandingen over det tørre, og bland godt.
  5. Hell blandingen over på et stekebrett kledt med bakepapir. Fordel blandingen jevnt utover.
  6. Stek granolaen midt i ovnen  i cirka 50 minutter, til blandingen har en jevn brunfarge. Rør i blandingen hvert 10 minutt for at blandingen skal stekes jevnt.
  7. Avkjøl blandingen, før du tilsetter tørkede eplebiter.
  8. Hell blandingen på et stort glass eller i en tett boks.  Granolaen er holdbar i omtrent 1 måned (men det er nok tomt før det!).

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.