Dansk frugtstang

Da jeg studerte i Danmark ble jeg introdusert for disse godbitene. I Danmark er «frugstænger» å få kjøpt i vanlige daglivarebutikker. Her hjemme har jeg funnet nøyaktig samme produkt på Søstrene Grene, og de koster ikke mer enn omtrent 4 kroner per stykk. De er geniale å ha liggende i veska når du plutselig blir sulten! Både store og små her i huset liker smaken av disse.

En frukstang er helt enkelt tørket frukt, stort sett fiken, som er finhakket/most og presset sammen til en «stang». Helt fritt for tilsatt sukker. Smaksvarianter som finnes på Søstrene Grene er jordbær, gulerot & eple og nøtter i tillegg til fiken.

De er gode å ha med på tur enten du har ski eller sko på beina. De smaker utsøkt til en kopp varm kaffe, eller når du bare får lyst på noe godt. I tillegg smaker de godt som «topping» på müsli eller yoghurt.

image

Her en kveld kom jeg hjem etter en sen treningsøkt, og var til min fortvilelse tom for brød! Jeg som hadde gleda meg sånn til et par brødskiver med tahini og spinatblader. Men reserveløsningen ble ikke så verst den heller. Ingrediensene har jeg listet opp under bildet.

God påske!

image

Ingredienser

  • yoghurt naturell
  • 1 hel banan i skiver
  • gresskarkjerner
  • solsikkekjerner
  • valnøtter
  • 1 hel fruktstang i biter
  • flytende honning

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.