Frisk kjøleskapsgrøt med sitron

kjøleskapsgrøt med sitron

Enda en favoritt føyer seg inn i rekken av frokostfavoritter! Kjøleskapsgrøt blir aldri kjedelig, for det er så uendelig mange variasjoner av gode smaker. Jeg er takknemlig hver morgen jeg har noe så godt som står å venter på meg i kjøleskapet når jeg våkner!

Som jeg har sagt tidligere liker jeg veldig godt å ha chiafrø i kjøleskapsgrøtene mine, og det på grunn av den herlige konsistensen de små frøene gir til grøten. Frøene er næringsrike også, men du er ikke nødt å spise chiafrø for å spise sunt. Selv om chiafrøene har fått stempelet «supermat». Linfrø er et godt alternativ til chiafrø, både med tanke på konsistens og næringsinnhold, men setter litt smak til grøten. Les min tidligere sammenligning av frøene her, om du vil. Linfrø er i tillegg billigere enn chiafrø. Når det er sagt kjøper jeg mine chiafrø på Rema 1000, til omtrent 40 kr for en pose. En helt annen pris enn på helsekost for eksempel, og da går det – til og med på studentbudsjettet mitt! 🙂

Dette er en frisk variant av kjøleskapsgrøt med sitron. Den syrlige smaken er balansert med litt sødme. Velg søtningsmiddel etter smak og behag. Oppskrift under bildene. Prøv den vel!

kjøleskapsgrøt med sitron

kjøleskapsgrøt med sitronOppskrift på kjøleskapsgrøt med sitron, 1 porsjon.

DU TRENGER

  • 1,5 dl melk (eller et vegansk melkeprodukt)
  • 0,5 sitron (saft og skall av denne)
  • 1 ts lønnesirup/flytende honning/agavesirup
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 liten klype salt (kan utelukkes om du vil)
  • 1 ss chiafrø (eller linfrø)

SLIK GJØR DU

  1. Bland melk, sitronsaft, søtningsmiddel, havregryn, chiafrø og salt i en boks. Riv sitronskall over blandingen, og rør godt.
  2. Sett lokk på, og plasser boksen i kjøleskapet over natten (eller i minst 4 timer).

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.