2 Comments

Første blogginnlegg: Tunfiskburger

tunfiskburger

Velkommen til mitt sunne kjøkken!

Formålet med bloggen er å samle mange av oppskriftene jeg bruker på én plass. Forhåpentligvis til glede og inspirasjon for både kunder, venner og bekjente, familie og ellers andre jeg kommer i prat med om mat. Et tema jeg svært ofte ramler inn i. Du kan lese mer om meg og faget mitt her.

Første oppskrift er en fiskemiddag som vi jevnlig serverer her hjemme, fordi den er rask å lage, og så smaker den så godt! Tunfisk er både sunn og rimelig hverdagsmat, og inneholder en solid porsjon proteiner av god kvalitet.

Tunfisk inneholder faktisk også noe vitamin D, som er nødvendig for blant annet god benhelse og godt immunforsvar. Med to av disse tunfiskburgerne på menyen, er du dekket inn med 25% av dagens behov for vitamin D.

Fete fiskeslag som ørret, laks og makrell inneholder større porsjoner av vitaminet, og bør derfor være på menyen minst en gang i uken.

Vi pleier lage en stor porsjon tunfiskburgere, så har vi ferdig lunsj i kjøleskapet til neste dag. Typisk ender jeg opp med å spise cottage cheese og grønn salat sammen med burgerne dagen etterpå. Lettvint og skikkelig godt!

DU TRENGER til fire porsjoner (ca 8 store burgere)

  • 4 bokser tunfisk i vann (ca 500 gram avrent tunfisk)
  • 4 ss majones
  • 2 dl havrekli
  • ½ dl solsikkekjerner
  • 1 ts løkpulver
  • Rapsolje til steking
SLIK GJØR DU
  1. Press vann av tunfisken, og bland alle ingrediensene i en skål. Jobb godt med deigen, så det hele henger sammen. Resultatet av lite jobbing blir smuldredeig i panna. Med andre ord; kna godt.
  2. Form til 8 store burgere.
  3. Stek i varm stekepanne med litt rapsolje, omtrent 3 minutter på hver side. Burgerne skal bli lett gylne.

Tips! Du kan gjerne bytte ut løkpulveret med annet krydder du liker, dette er blitt vår favoritt. Er storebror ikke hjemme tilsetter vi gjerne også tørkede chiliflak.

TILBEHØR? Vi serverer oftest tunfiskburgerne sammen med fullkornspasta og dampet brokkoli. Mens storebror får ketchup på, liker vi voksne godt å blande 2 ss lettrømme 10% med 2 ss sweet chili saus. Passelig porsjon til 2 voksne.

Vel bekomme!

2 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.