Epledessert

Ble inspirert av min kjære mamma til å lage denne hverdagsdesserten av de lekreste norske eplene. Litt varme fremhever de fantatiske smakene og den naturlige sødmen i eplene! 

Jeg spiser gjerne en porsjon av denne når høstkvelden kommer. Helst godt plantet under et pledd ? Og har jeg vært å trent, er faktisk dette helt ypperlig restitusjonsmat for slitne muskler! 


Oppskrift på epledessert, 1 porsjon

DU TRENGER

  • 2 små norske epler
  • 1 ts flytende plantemargarin eller smør
  • 0,5 ts kanel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vaniljekesam

SLIK GJØR DU

  1. Rist havregryn og kanel i en tørr stekepanne. Avkjøl på en tallerken.
  2. Skjær eplene i små terninger.
  3. Stek eplebiter i plantemargarin/smør, bare akurrat til eplebiten er blitt myke. Legg eplebitene i en bolle.
  4. Nå er det bare å dandere desserten, så enkelt eller så avansert du bare vil. Du har nå tre lag; epler, havregryn og vaniljekesam. Lek deg frem!

Vel bekomme. Og takk, mamma!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *