Energibar

energibar

Disse må du bare prøve! De smaker helt utrolig godt. De er proppfulle av næringsstoffer som kroppen kan gjøre nytte av, og er et passelig lite påfyll av mellom lunsj og middag for eksempel. I tillegg er de enormt lette å lage. For tiden har jeg en ladning liggende i fryseboksen. Jeg tar med meg en i sekken om morgenen, og den spiser jeg som oftest hvis det går lang tid mellom frokost og lunsj, eller så spiser jeg en like før jeg sykler hjemover. Energibarene smaker godt på farten, også smaker de ekstra godt sammen med en god kopp kaffe 🙂

Tips: Oppskriften inneholder både hempfrø og chiafrø, disse kan du erstatte med andre frø om du vil. For eksempel linfrø og solsikkekjerner.

Psssst: Tidligere har jeg også delt denne oppskriften på en annen variant energibar, Havre- og bananbar.

energibar

energibar

Oppskrift på energibarer, 12 stk.

DU TRENGER

  • 2,5 dl kokosflak (Du kan også bruke kokosstrø)
  • 2,5 dl gresskarkjerner
  • 2 dl hempfrø (jeg kjøper GoGreen sine på Rema 1000)
  • 4 ss chiafrø
  • 6 ss havregryn
  • 2 ss valmuefrø
  • 20 saftige dadler (evt. bløtlagt i 15 min dersom de er tørre)
  • 6 ss nøytral rapsolje
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 ts malt vanilje

SLIK GJØR DU

  1. Tilsett kokosflak, gresskarkjerner, hempfrø, og chiafrø i en food prosessor, og kjør til det blir en noe grov blanding.
  2. Hell blandingen over i en bakebolle
  3. Tilsett så dadler, rapsolje, kakaopulver og malt vanilje i food prosessoren. Kjør dette til en glatt blanding. Her er det mulig du må bruke en slikkepott for å dytte blandingen ned fra kantene med jevne  mellomrom.
  4. Hell den glatte blandingen over den tørre blandingen. Tilsett havregryn og valmuefrø, og bland godt.
  5. Fordel massen i en ildfast form som måler omtrent 30 x 20 cm. Det kan være lurt å kle formen med bakepapir. Trykk blandingen godt sammen.
  6. Sett formen i fryseren i 30 minutter
  7. Del platen i 12 like store staver. Pakk én og én stav inn i matpapir, og oppbevar i fryseren.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *