Eltefrie rundstykker med havre

eltefrie havrerundstykker

Jeg elsker fremdeles denne måten å bake på. Det passer min tålmodighet å kunne flette brødbaksten i hverdagens daglige gjøremål og rytme. Jeg setter deigen en gang jeg er på kjøkkenet i løpet av kvelden, og jeg steker det mens vi spiser middag neste dag. Etterheving er ikke nødvendig for disse rundstykkene. Skal jeg servere rundstykkene til helgefrokosten nyter jeg en kopp kaffe mens rundstykkene stekes.

Jeg har tidligere berømmet eltefri baking i et innlegg med oppskrift på både grove eltefrie rundstykker og et herlig blåbærsyltetøy. Dette er blitt ny favoritt i det siste. Ikke like grovt, men grovt nok (60% grovt på brødskalakalkulatoren).

Oppskriften kom jeg over på den kjente matbloggen «mat på bordet». Ina er vel kanskje dronningen selv i eltefri bakst?! Så kikk deg gjerne rundt på bloggen hennes, og hent en haug med inspirasjon fra flotte bilder og nyttige videoer.

Oppskrift kommer under bildet.

eltefrie havrerundstykker

Oppskrift på 12 rundstykker med havre

DU TRENGER

 • 300g siktet hvetemel eller speltmel
 • 100g havrekli
 • 50g havregryn + litt ekstra til dryss på toppen
 • 50g havremel
 • 1/4 ts tørrgjær
 • 1 ts salt (kan unnværes)
 • ca 4 dl vann
 • 1 egg til pensling

SLIK GJØR DU

 1. Rør det tørre sammen i en bolle. Tilsett vann og rør til deigen kommer sammen. Dekk til bollen med et lokk eller plastfolie og sett deigen til heving. Bollen kan gjerne stå på kjøkkenbenken. La deigen heve i 12-14 timer.
 2. Ha litt mel på kjøkkenbenken og elt deigen lett. Skjær deigen opp i 12 like store emner.
 3. Rulle emnene til fine runde rundstykker med så lite ekstra mel som mulig.
 4. Sett rundstykkene på et bakebrett dekket med bakepapir, pensle toppen med sammenpisket egg og dryss litt havregryn på toppen.
 5. Sett rundstykkene i ovnen og sett temperaturen på 200 grader. Rundstykkene tar cirka 40 minutter å steke.

Godt tips! Har du ikke lyst på deig på fingrene kan du bruke to spiseskjeer til å sette 12 «klatter» deig på stekebrettet. Har du liggende en muffinsform som nesten ikke blir brukt? Du kan porsjonere deigen ut i denne formen, og steke de som jeg gjorde med den første oppskriften eltefrie rundstykker her på bloggen.

Vel bekomme!

eltefrie havrerundstykker

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.