2 Comments

Ekstra grovt proteinbrød

ekstra grovt proteinbrød

Du har kanskje hørt om proteinrundstykkene som er blitt svært populære? Oppskriftene dukker stadig opp i sosiale medier, på matblogger og i nettavisene. De er kanskje mest populære fordi de både er enkle, sunne OG gode. Her er en brødvariant laget av de samme ingrediensene! Det er minst like enkelt, sunt og saftig. Superdeilig til både frokost, lunsj og kvelds.

Det tar 1 time å lage dette brødet, hvorav 45 minutter er steketid.

Hvorfor proteinbrød?

Dette er et grovt og sunt brød, og kan være fint å spise i tillegg til andre grovbrød i løpet av en uke. Variert kosthold gir variasjon i næringsstoffer.

Samtlige ingredienser  i brødet er rike på protein; cottage cheese, egg og faktisk også havregryn hvis man sammenligner med andre kornsorter. Havregryn er i tillegg skikkelig grovt, og ettersom dette er eneste kornsort i brødet kan du se av brødskala-kalkulatoren at brødet havner i klassen med brød merket med «ekstra grovt».

Grovt brød er som du sikkert vet godt for både fordøyelse, hjertehelse og stabilt blodsukker. Når du spiser grovt skal du huske å drikke mye vann i løpet av en dag, så magen ikke går i stå! Mye grovt brød (kostfiber) uten vann til tarmene har forstoppende effekt.

ekstra grovt proteinbrød

På mange måter er dette brødet en versjon av scones med bakepulver som hevemiddel. Fint hvetemel, smør og sukker er byttet ut med cottage cheese og havregryn. Med egg som bindemiddel blir brødet i tillegg saftig og godt.

Brødet holder seg saftig i omtrent et døgn. Så hvis du ikke er så mange i hjemmet at det blir spist opp i løpet av dagen, så vil jeg anbefale deg å skjære det i skiver og putte det i fryseboksen. Da er det bare å tine skivene i brødristeren når du skal spise, så har du til enhver tid «ferskt» brød for hånden.

Har du cøliaki?

Brødet kan enkelt gjøres glutenfritt ved å bruke glutenfri havregryn.

Oppskrift kommer under bildet, og jeg kom over den på matbloggen «kvardagsmat«. Jeg har droppet saltet, fordi det får vi nok av fra andre kilder her hjemme. Det er også litt salt i cottage cheese.

Proteinbrød_4

Oppskrift på 1 stk proteinbrød

DU TRENGER

 • 500g mager cottage cheese
 • 500 g havregryn
 • 4 egg
 • 1 ss bakepulver

SLIK GJØR DU

 1. Forvarm ovnen til 180 grader (varmluft).
 2. Ha cottage cheese, egg og bakepulver i en bolle og kjør til en jevn konsistens med en stavmikser.
 3. Vend inn havregryn og jobb røren sammen til en deig.
 4. Ha over i en brødform kledd med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover.
 5. Stek på nederste rille i omtrent 45 minutter, til brødet er gyllent.
 6. Avkjøl på rist.

Vel bekomme!

2 Comments

  1. Hei Solveig! Ja, det var nok en deilig søndagsfrokost 🙂 gøy å høre når noen tester oppskriftene! Ha en fin dag.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.