Brokkolisalat til lunsj

brokkolisalat

Dette er matpakka si det! Med fine farger er den mat for øyet, og med skikkelig krønsj og masser av smak er den en fryd for ganen. Den er et realt måltid, og metter skikkelig godt. Den skal bli min faste følgesvenn i eksamenslesingen, er planen. Den er nemlig både hjerneføde og den går enormt raskt å lage. Mer sier jeg ikke – prøv den selv!

Jo forresten, det må jeg si. Oppskriften fant jeg på coop mega sin nettside. Der er det mye inspirasjon å hente.

brokkolisalat

Oppskrift på brokkolisalat, nok til to matpakker 

DU TRENGER

TIL SALATEN

  • 1/2 stor brokkoli eller 1 hel liten brokkoli
  • 1 liten avokado
  • 1 neve spinatblader (kan sløyfes)
  • 50 g fetaost
  • 1 beger blåbær (125 g)
  • 50 g mandler (kan byttes ut med gresskarkjerner)

TIL DRESSINGEN

  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss valmuefrø
  • 1/2 sitron, både skall og saft
  • 1 klype salt
  • 1 klype nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

  1. del brokkolien i små buketter, passelige til en munnfull. Skyll godt, og la de renne av seg i et dørslag.
  2. del avokado i skiver
  3. smuldre fetaosten
  4. skyll blåbærene
  5. rist mandlene i en varm og tørr panne til de er gyldne, før du grovhakker mandlene
  6. bland alle ingrediensene til salaten i en stor skål, og gyv løs på dressingen;
  7. bland alle ingrediensene til dressingen i en liten skål, og pisk sammen med en gaffel
  8. fordel salaten i to matpakker
  9. fordel dressingen i to små oppbevaringsbokser, som du legger oppi matpakka for å unngå olivenoljesøl i veska
  10. gå i seng, og gled deg til morgendagens lunsj!

Godt tips!  Sjekk tenna i speilet etter lunsj, de små valmuefrøene har en tendens til å sette seg i smilet 🙂

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.