Bananis med sjokoladesmak

bananis

Er du som meg; svak for sjokolade, anbefaler jeg deg å teste ut denne desserten. Bananis! Is uten tilsatt sukker. Is uten melk, for deg som er laktoseintolerant eller for deg som har melkeallergi. Deilig dessert som passer godt å servere på en onsdag, så vel som på en lørdag.

frosne bananerHar du ikke gjort det før, så start nå med å fryse bananen som du har latt ligge litt for lenge på kjøkkenbenken. I stedet for å kaste en overmoden banan, kan du heller bruke den når du lager en dessert som denne, eller i en smoothie.

Veldig ofte kan man også få kjøpt godt modne bananer til redusert pris på butikken, da kjøper jeg gjerne inn en klase til å putte rett i fryseren.

Før du fryser bananen, skrell den og skjær den i skiver. Selv har jeg den huskeregelen, at jeg alltid kutter en banan i 5. Da er det lett å holde styr på hvor mange bananer jeg putter i food prosessoren.

Første gang jeg hørte snakk om kombinasjonen i denne oppskriften skal jeg innrømme at jeg faktisk var skeptisk, men nam(!) så godt! Minner kanskje litt om sjokoladebaren snickers? I tillegg til å smake fantastisk godt, gjør den også kroppen godt. Herlig!

Oppskriften er blitt en hit hos både store og små her hjemme, men så langt er kun jeg skikkelig hekta… Oppskrift kommer under bildene.

bananis

bananis

bananis

OPPSKRIFT PÅ BANANIS MED NØTTE- OG SJOKOLADESMAK

DU TRENGER til 2 porsjoner dessert

  • 2 store bananer i skiver, frosne
  • 1 ss peanøttsmør (uten tilsatt sukker)
  • 2 ss kakaopulver

SLIK GJØR DU

  1. Ha ingrediensene i en foodprosessor
  2. Kjør i 2-3 minutter til konsistensen blir som softis. Du må sannsynligvis belage deg på noen pauser innimellom, for å dytte ned masse som kryper oppover veggene i bollen.
  3. Blir konsistensen ikke skikkelig myk kan du tilsette 1-2 spiseskjeer vann, melk eller plantemelk.
  4. Server straks, og nyt!

Tips! Det mangler bare karamell for at dette skal bli en variant av sjokoladebaren snickers. Karamellsmak kan lett tilføres ved å dryppe noen dråper flytende stevia med karamellsmak. Fås kjøpt i dagligvarebutikker med stort utvalg, samt på helsekost.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.