Bærkake til 17.mai

bærkake med nøttebunn

Kom mai du skjønne milde! Her er oppskrift på en frisk og god kake, helt i trå med mine preferanser for baking: den er både enkel og rask å lage. Kaken får også en stjerne i margen av meg, fordi den er nyttig for kroppen – i tillegg til at den smaker nydelig!

Så hvis du skal bake i mai: prøv denne 🙂 Oppskrift følger under bildene.

bærkake med nøttebunn

bærkake med nøttebunn

Oppskrift på kake med nøttebunn og vaniljekesam

DU TRENGER

  • 150 g nøtter (gjerne en blanding av mandler og hasselnøtter)
  • 100-150 g melis (eller sukrinmelis) (smak deg frem til du synes den er søt nok)
  • 4 eggehviter
  • 1-2 bokser vaniljekesam etter smak og behag
  • 500 g friske bær

SLIK GJØR DU

  1. Mal nøttene/mandlene og bland med melis
  2. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i nøtteblandingen
  3. Stek i smurt form (22-24 cm i diameter) ved 160 grader i 30-35 minutter
  4. Avkjøl i formen (gjerne sett formen i frysen ett par timer, da er nøttebunnen lettere å få hel og fin ut av formen)
  5. Dekk den avkjølte nøttebunnen med vaniljekesam
  6. Dekk kaken med bær og nyt i godt selskap!

Vel bekomme!

kilde:  Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.