Appelsinmarmelade til jul

Appelsinmarmelade med kanel og vaniljestang

Et kjekt pålegg til julefrokosten! Søtt, syrlig og bittert på en gang. Perfekt til en skive grovt julebrød. Godt på brødskiva aleine, og enda bedre sammen med ost. Ikke så dumt å gi bort et lite glass av i julegave heller.

Marmelade laget etter denne oppskriften  inneholder 30 gram sukker per 100 gram frukt. For å få litt tykkelse på marmeladen bruker jeg syltepulver. Med kanelstang i tillegg til vaniljestang får marmeladen et lite preg av jul også. Kos deg!

Appelsinmarmelade med kanel og vaniljestang

Oppskrift på appelsinmarmelade til jul – nok til å fylle to små norgesglass a la 0,4 liter

DU TRENGER

  • 1 kg appelsiner
  • 1 sitron
  • 3 dl vann
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 300 g sukker
  • 1/2 pose syltepulver

SLIK GJØR DU

  1. Vask appelsiner og sitronen godt, og skjær i skikkelig tynne skiver.
  2. Legg frukt og sukker i en gryte, og hell over vann.
  3. Del vaniljestangen på langs, og legg den i gryten sammen med kanelstangen.
  4. La det hele småkoke under lokk i 1-2 timer. Smak deg frem til hvordan du liker konsistensen og smaken underveis. Jo mykere du vil ha appelsinskallet, desto lengre koketid gir du marmeladen. Det lukter deilig jul i huset i disse timene!
  5. Ta gryten av varmeplaten, og tilsett syltepulver. Rør godt til alt pulver er oppløst.
  6. Hell marmeladen over på rengjorte glass. Avkjøl. Oppbevar mørkt og kjølig.

God tips!  Hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene. Hvor mye skall du skal ta med avhenger av hvor bitter du liker marmeladen din. Selv koker jeg marmeladen med alt skallet, men siler det fra i et av norgesglassene – perfekt for de (vi) som synes det kan bli vel bittert å bite på mye appelsinskall 🙂

Vel bekomme og god jul!

Appelsinmarmelade med kanel og vaniljestang

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.