Appelsindessert med honningkrem

appelsindessert med dadler og valnøtter

Skal du ha forening i januar? Denne desserten vil garantert falle i smak som erstatning for en kake. Frisk og søtt på samme tid. Og litt krønsj i tillegg. Knallgodt! Ikke dropp pepperen bare fordi det høres rart ut, for den løfter hele smaksopplevelsen!

Og vet du hva? Denne desserten er heller ikke så dum å ha med seg i en tett boks på jobben eller på skolen. Et nydelig mellommåltid! Hverdagsluksus.

Sitrusfrukter

Sitrusfruktene er aller best på denne tiden av året – og de kan brukes til så mangt. De kan brukes i desserter, kaker, fruktsalater, grønnsaksalater, som snacks, i brødbakst, marmelader, syltetøy, smoothies, supper, sauser, dressinger og kanskje mye, mye mer!?

Appelsin gir kroppen din rikelig med vitamin C i tillegg til noe folat. Folat er et vannløselig vitamin B (B9) som er helt nødvendig for at kroppen skal fungere normalt. Blant annet er folat nødvendig for dannelse av røde blodlegemer. Kvinner som planlegger graviditet, eller som er gravide i første trimester anbefales kosttilskudd av folat, fordi tilstrekkelig mengde av vitaminet er så essensielt i dannelsen av fosterets ryggmarg. I tillegg er det kostfiber i hele appelsiner, som stimulerer tarmens aktivitet hos både kvinner, menn og barn.

Tidligere oppskrifter jeg har delt med sitrusfrukter som ingrediens er:

Har du appelsiner i hus, men ikke de øvrige ingrediensene? Da kan du heller prøve denne varianten: appelsinskiver med et dryss kanel. Enkelt og GODT!

Oppskrift på appelsindessert med dadler og valnøtter, 2 porsjoner (kilde: frukt.no)

DU TRENGER

  • 2 appelsiner
  • 1 dl valnøtter
  • 0,5 dl hakkede tørkede dadler
  • 0,5 dl flytende honning
  • 1 ts rød pepper

Honningkrem:

  • 0,5 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl kesam orginal
  • 1 ss flytende honning

SLIK GJØR DU

  1. Skrell appelsinen med kniv, skjær i tynne skiver. Legg dem utover på et stort fat.
  2. Grovhakk nøtter og skjær dadler i strimler. Dryss nøttene over, drypp over honning og tilslutt noen røde pepperkorn.
  3. Bland yoghurt og kesam i en bolle. Rør honningen i kremen.
  4. Server og nyt!

God tips! vil du gjøre det enda enklere? Server vaniljekesam til appelsinene i stedet for å lage honningkrem.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.