Allsidig råkost

råkost med rødbete

Den sprekeste råkosten får du med rødbeter som rives rå, og blandes med gulrot. Det står det på frukt.no og jeg sier meg 100 prosent enig! Ta på plasthansker, skrell og riv en rødbete. Pass på å ha et forkle på, for flekkene er vanskelige å få av yndlingstrøya. Den sterke fargen indikerer at grønnsaken er proppet av smarte plantestoffer (antioksidanter) som gjør oss godt. Også ser det lekkert ut i tillegg.

Visste du at litt olivenolje (fett) over salaten faktisk hjelper kroppen å ta til seg noen av vitaminene og mineralene i grønnsakene? En god grunn til ikke å utelate oljedressingen!

rodbete

Hva kan du servere sammen med råkostsalat?

Råkostsalaten er knasende sprø, rik på smak og allsidig til de grader! Her er noen serveringsforslag:

Til middag:

  • stekt torsk, kokte nypoteter og eggesmør
  • fiskekaker og potetmos
  • stekte svinekoteletter, kokte poteter og brun saus
  • kjøttboller av kyllingkjøttdeig og fullkornspasta

I matpakka:

  • på sandwich med kalkunpålegg og naturell smøreost
  • som en sidesalat til et grovt rundstykke og et kokt egg
  • sidesalat til et par grove pitabrød med remulade og fiskekaker
  • sidesalat til rugbrød med ost

Dette er noen forslag, bare fantasien setter grenser egentlig – så slå deg løs! Oppskrift kommer under bilde her.

Råkost2

Oppskrift på 2 porsjoner råkostsalat

DU TRENGER

  • 1 rødbete
  • 3 gulrøtter
  • 1 ss god olivenolje
  • 2 ss solsikkekjerner
  • nykvernet sort pepper
  • eventuelt saft av 0,25- 0,5 sitron

SLIK GJØR DU

  1. Skrell rødbete og gulrøtter, og riv på den groveste siden av rivjernet
  2. Bland i olivenolje, og smak til med pepper og saft av sitron.
  3. Dryss til sist over solsikkekjerner

Vel bekomme!

Råkost

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.