Adventsburger

Adventsburger

Du er kanskje mest vant til å spise det rødlilla kålet til juleribba, men visste du at kålet faktisk kan brukes på samme måte som det hvite kålet til en rekke andre middager? Fargen gjør det om mulig enda lekrere på tallerken. Rødkål finner du i butikken fra oktober til mai.

Her har du en variant av coleslaw med rødkål, som er verd å prøve. Med appelsin i blir den aldri så lite «julete» denne også. Middagen blir både lekker å se på, knasende sprø og saftig – og det tar ikke mer enn 30 minutter fra du starter ved kjøkkenbenken til du sitter ved bordet. Salaten har jeg funnet oppskriften til på frukt.no, og den smaker skikkelig godt sammen med fisk!

Foto: frukt.no
Foto: frukt.no

Kål generelt er en grønnsak som inneholder en del kostfiber. Derfor kaller jeg det ofte en «grov» grønnsak. Grove grønnsaker gir deg en metthetsfølelse som varer lenger.

Kostfiber er rent biokjemisk en gruppe lange kjeder av karbohydrater. Denne gruppen blir ofte også omtalt som «langsomme karbohydrater», noe som henviser til den langsomme stigningen i blodsukker de medfører. Har du med litt av de «langsomme» karbohydratene i alle dagens måltider får du et jevnt og fint blodsukker gjennom hele dagen. Et jevnt blodsukker kan gjøre det letter for deg å holde jevn måltidsrytme, godt humør og stabil vekt.

Denne retten burde med andre ord gjøre deg både mett og glad, da den består av både coleslaw og grove burgerbrød.

Oppskrift på fiskeburger med coleslaw 

DU TRENGER, til 4 burgere

  • 4 store eller 8 små fiskekaker (med mye fisk i)
  • 4 grove burgerbrød

Coleslaw

  • 0,5 liter grovrevet rødkål
  • 1 syrlig eple, grovrevet
  • 1 rødbete (ca 100 gram), grovrevet
  • 1 gulrot, grovrevet
  • 1 appelsin, skrelt og skjært i fileter uten det hvite med
  • 1 dl finhakket sylteagurk (valgfritt)

Dressing

  • 0,5 dl yoghurt naturell
  • 0,5 dl majones
  • 1 ts grov dijonsennep
  • smak til med litt presset appelsinsaft
  • salt og pepper etter smak
  • 1 bunt finhakket gressløk

SLIK  GJØR DU

  1. Bland alle ingrediensene til salaten sammen i en stor salatbolle.
  2. Rør ingrediensene til dressingen sammen og smak den godt til med appelsinsaft, salt og pepper. Vend dressingen godt inn i salaten.
  3. Stek fiskekakene i en varm stekepanne med 1 ss rapsolje eller flytende margarin godt fordelt i panna. De trenger bare noen minutter på hver side, tid vil avhenge av størrelsen.
  4. Til slutt er det bare å legge på tallerken og nyte smakene.

Tips! Coleslaw smaker også veldig godt til svinekoteletter, så en tidsbesparende idé er å servere svinekoteletter til middag dagen etter. Da har du grønnsaksdelen på tallerken klar, og du trenger bare koke poteter eller annet ønsket tilbehør.

Vel bekomme!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.