2 Comments

Mørk sjokolade med granateple

Begynner du bli litt lei klementiner og appelsiner på tampen av julefeiringen? Da må du prøve granateple. Det smaker friskt og litt søtt. I tillegg er de små frøene proppfulle av antioksidanter.

Veldig kort fortalt er antioksidanter stoffer som beskytter kroppens celler, organer og vevsvæsker mot å ødelegges. Antioksidanter forhindrer at celler oksideres. Sagt med andre ord forhindrer antioksidantene at cellene «harskner» eller «ruster». Antioksidanter er en fellesbetegnelse for en lang rekke ulike stoffer, men felles for de alle er at de høyst sannsynlig er med til å holde oss friske.

Gode kilder til animagetioksidanter er  frukt, bær, grønnsaker, grove kornprodukter, kaffe, grønn te, krydder og urter. Også kakaobønner er en god kilde til antioksidanter – dermed er det også antioksidanter i mørk sjokolade (minst 70% kakao).

Er du i tvil om hvordan du renser et granateple?

Dette er sikkert ikke den lureste måten å gjøre det på, men det fungerer: Jeg deler først granateplet i to med hjelp av en skarp kniv. Deretter bryter jeg hver halvdel i to, og starter å pille løs de røde frøene.

Noe å by gjestene på nyttårsaften?

Serverer du mørk sjokolade med granateple byr du på en solid dose antioksidanter i tillegg til god smak. Resten av granateplet serverer du i en liten skål ved siden av.  Godt nytt år til deg!

Oppskrift på mørk sjokolade med granateple

imageDETTE TRENGER DU

  • 1 plate mørk sjokolade (minst 70% kakao)
  • 1/2 granateple

SLIK GJØR DU

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad
  2. Hell smeltet sjokolade over på en stor middagstallerken som du har lagt et bakepapir over, og fordel sjokoladen til en jevn plate i ønsket tykkelse
  3. Dryss så mange frø fra granateplet som du overhodet får plass til over den smelta sjokoladen
  4. Avkjøl sjokoladen i kjøleskap, og bryt den først opp ved servering

Tips! Du kan bytte ut granateplet med en liten neve hakkede nøtter. De fleste nøtter smaker godt til sjokolade, men mine favoritter er usalta pistasjnøtter eller peanøtter.

Vel bekomme!

 

 

2 Comments

  1. Rens granateplet under vann i en romslig bolle, så slipper du at det spruter fruktsaft rundt deg. La frøene renne av seg i et dørslag eller tørk de i et tørkehandkle før du bruker de.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.